Duur 13:28
Gepubliceerd op 16 december 2019

Fajita’s

Fajita’s is een typisch Mexicaans gerecht. De basis bestaat uit rund- of kippenvlees met uien en Jalapño’s. Sandra maakt haar eigen variant en serveert er zure room bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • zonnebloemolie
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 200 gram biefstuk
  • peper, zout
  • 1 limoen
  • 6-8 tortilla’s
  • 1 avocado
  • 0,5 bosje koriander
  • 2 eetlepels zure room

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel de uien en snijd in halve ringen. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Snijd het vlees in repen.

Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de uien en paprika’s circa 3 minuten. Voeg de komijn- en chilipoeder toe en bak circa 1 minuut. Voeg het vlees toe en bak in circa 4 minuten rondom goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout en pers de limoen boven de pan uit.

Verwarm ze volgens bereidingswijze op de verpakking.

Snijd de avocado in repen. Hak de koriander.

Verdeel de groente en biefstukreepjes over de tortilla’s. Verdeel hierop de avocadorepen en bestrooi met de koriander. Lepel er zure room over.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer