Explosieve couscoussalade
De naam zegt het al dit is een salade die bol staat van de smaken. Een bittertje, zoetje en zuurtje alle smaken zitten in deze explosieve couscoussalade van Mounir.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 aubergine
- 300 gram geschoonde spruitjes
- 150 gram gedroogde vijgen
- olijfolie
- peper, zout
- 150 gram couscous
- 1 eetlepel tahini (witte sesampasta)
- 1 citroen
- 0,5 bosje peterselie
- 0,5 bosje koriander
- 1 granaatappel
- 30 gram amandelen
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de spruiten en gedroogde vijgen. Verdeel de aubergine, spruiten en vijgen over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Bak de groente circa 25 minuten.
Bereid de couscous volgens bereidingswijze op de verpakking. Voeg aan het einde wat olie toe en breng op smaak met zout.
Meng de tahini met een scheutje olie en citroenrasp en -sap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de peterselie en koriander grof. Halveer de granaatappel en haal de pitjes uit de vrucht.
Meng de dressing door de couscous en voeg de gehakte kruiden en de granaatappelpitjes toe. Voeg de gebakken groente en vijgen toe en roer goed door. Hak de amandelen.
Verdeel de couscoussalade over borden en bestrooi met de amandelen. Druppel er wat olijfolie en tahini overheen.
Eet smakelijk!