Exotische hete bliksem
Hete bliksem is niet nieuw, maar deze variant van Mounir geeft er een heel andere smaak aan. Door de koriander, komijn, mango en seroendeng krijgt het gerecht een exotisch tintje.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 600 gram kruimige aardappel
- olijfolie
- 2 rode uien
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 kleine mango
- peper, zout
- 2 runderbraadworsten
- klontje boter
- 250 gram andijvie
- 0,5 bosje koriander
- 2 eetlepels seroendeng
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen in circa 15 minuten gaar.
Pel en snipper de uien. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien circa 2 minuten. Voeg de komijnpoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schil de mango en snijd in blokjes. Voeg toe en bak circa 10 minuten mee op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de worsten in circa 10 minuten om en om goudbruin en gaar.
Giet de aardappelen af en stoom droog. Stamp de aardappelen met de stamper en voeg een klontje boter toe. Voeg de andijvie toe en roer door de aardappel. Hak de koriander en voeg toe. Voeg de uien en mango toe en roer alles goed door elkaar.
Verdeel de stamppot over de borden. Leg er een worst bij en bestrooi met de seroendeng.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
En wat is seroendeng ? Ik heb er nooit van gehoord.