Naar cookieinstellingen

Engelse steak & ale pie

Ingrediënten:

Voor het deeg:
• 400 g bloem
• 200 g koude boter in dobbelsteentjes
• snufje zout
• 95 ml ijskoud water

Voor de vulling:
• 3 uien gesnipperd
• 500 g rundvlees (bij voorbeeld riblap) in dobbelstenen van 2 cm
• 1 winterwortel gesneden
• 100 g champignons in stukjes
• 1 eetlepel jus poeder
• 2 eetlepels bloem
• 150 ml donker bier
• laurierblaadje
• 1 theelepel thijm
• zout
• peper
• ovenvaste pan of ovenschotel
• springvorm of quiche schaal van 23 cm doorsnede
• Oven voorverwarmen op 180 ºC

Bereiding:

  • Meng voor het deeg de bloem met het zout en voeg daarna de koude boter toe
  • Meng dit alles goed met de hand. Door het snel te wrijven tussen de vingers ontstaat er een soort broodkruimel structuur. Laat het dus nog geen glad deeg worden
  • Voeg 60 milliliter ijskoud water toe en meng dit ook redelijk snel
  • Voeg de rest van het water toe en meng dit tot een bol deeg
  • Laat afgedekt in de koelkast 20 tot 40 minuten rusten
  • Fruit ondertussen de uien totdat ze glazig zijn
  • Meng de bloem met zout en peper en bestrooi hiermee het vlees rondom
  • Voeg het vlees toe aan de uien en bak totdat het vlees bruin is (De bloem plakt misschien wat aan de pan, maar dit wordt in de volgende stap weer losgeweekt)
  • Voeg 75 milliliter bier toe en meng goed. Voeg daarna de rest van het bier toe
  • Het bier vormt samen met de bloem een dikke saus. Blijf roeren en laat dit een paar minuten doorkoken
  • Voeg 200 milliliter koud water, winterwortel, laurierblad en thijm toe en meng alles door elkaar
  • Voeg vervolgens 1 grote eetlepel juspoeder toe en roer goed
  • Zet de pan in de oven of schenk het vlees mengsel over in een ovenschaal
  • Verdeel het deeg in 2 stukken: 2/3 voor de bodem en zijkanten en 1/3 voor de bovenkant van de pie
  • Rol het grootste stuk  uit tot een dikte van 5 millimeter en bedek de bodem van de ovenschaal
  • Rol het tweede stuk deeg uit voor de deksel van de pie
  • Lepel het vlees en de jus in de schotel en voeg de champignons toe
  • Klop een ei los en bestrijk de randen van het deeg om straks de deksel beter te laten plakken
  • Leg de deksel op de pie
  • Knijp de randen dicht met de vingers en maak een paar sneetjes in het midden van het deksel zodat de stoom kan ontsnappen
  • Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en bak de pie in de oven in ca. 35 – 40 minuten goudbruin

(Bron: Dave Cunningham)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.