Engelse Matrimonium
Publicatiedatum: 13 oktober 2014
Ingrediënten:
- 1/2 liter room
- 6 eidooiers
- 1 pijpje kaneel
- 3 grote laurierbladen
Voor de frambozenmoes:
- 500 gram frambozen (mag ook uit de diepvries)
- 1/4 liter rode bessensap
- 250 gram suiker
Bereiding:
Klop de eidooiers door de room. Zet dit op een zacht vuur met de kaneel en de laurier.
Roer tot het is gebonden. Giet het vervolgens door een zeef (niet van metaal, ivm de eieren) in een ondiepe schaal. Laat het daarin koud worden.
De frambozenmoes:
Kook de frambozen met het bessensap. Als het dik begint te worden, doe er dan de suiker bij. Het moet goed stevig worden, minstens zo dik als jam. Als het klaar is, doe het dan in potjes en sluit af.
Roer door 250 gram van de koude frambozenmoes een stijf geslagen eiwit. Schep van dit mengsel voorzichtig een laagje over de vla. Versier de bovenkant met losse frambozen.
(Bron: Marianka Spanjaard)