Enchilada met Mexicaanse maissalade
Een enchilada is een traditioneel Mexicaans gerecht. Het bestaat uit een (mais)tortilla met tomatensaus en voor de pittig, een rode peper. De enchilada’s kunt u vullen met wat u maar lekker vindt. Vis, vlees, groenten. Traditioneel doen ze er een combinatie van vlees, kaas, bonen, aardappelen en groenten in. Mounir maakt enchilada met Mexicaanse maissalade.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- olijfolie
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelpelels paprikapoeder
- 200 gram kipfilet
- 200 milliliter passata
- 4-6 tortilla’s
- 100 gram Parmezaanse kaas
- 1 blik mais (a 400 gram)
- 0,25 bosje koriander
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 limoen
- peper, zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui met de komijn- en paprikapoeder circa 2 minuten. Snijd de kipfilet in reepjes en bak circa 3 minuten. Voeg de helft van de passata toe en laat circa 5 minuten pruttelen.
Verdeel de vulling over de tortilla’s en rol ze op. Leg ze in de ovenschaal en schenk er de rest van de passata over. Rasp de helft van de kaas en verdeel erover.
Bak in circa 20 minuten goudbruin. Spoel de mais goed uit, laat uitlekken en doe in een kom. Hak de koriander heel fijn en voeg met de mayonaise toe. Rasp en pers de limoen boven de kom. Schaaf met een dunschiller de rest van de kaas boven de kom. Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed.
Verdeel de enchilada’s over borden en serveer met de maissalade.
Eet smakelijk!