Eier-curry van Janny van der Heijden
Publicatiedatum: 26 maart 2018
Er zijn volgens Janny verschillende manieren of eieren te koken. De handigste en lekkerste manier vindt zij om de eieren in koud water aan de kook te brengen. Draai de warmtebron uit zodra het water kookt en laat de eieren een minuut of 6 in het hete water staan. Janny heeft ook nog neen handig trucje bij het pellen. Giet de eieren af en overspoel met koud water. Breek de eierschaal en laat kort in koud water staan. De eieren laten zich nu heel makkelijk pellen.
Serveer deze curry bij linzen, met rijst of met Naan brood. De exacte hoeveelheid currypaste is lastig aan te geven, omdat het niet alleen afhangt van de eigen smaak maar ook van de scherpte van de currypaste. Voeg altijd eerst wat minder toe en voeg dan pas meer toe zodat het niet te scherp wordt.
Ingrediënten:
- 2 uien, gesnipperd
- zonnebloem of arachideolie
- 2 eetlepels red currypaste
- 8 eieren
- 2 blikken tomatenblokjes op sap
- 3 limoenblaadjes (djeroek poeroet)
- 2 theelepel geraspte gemberwortel
- kokospoeder
- 1 klein bosje koriander of peterselie
Bereidingswijze:
Fruit de uisnippers in olie in een wok of hapjespan zacht. Voeg dan de currypaste toe en fruit samen kort. Kook intussen de eieren. Voeg de inhoud van de blikken tomaat aan de pan toe samen met de limoenblaadjes en gember en breng alles aan de kook. Laat een kwartiertje pruttelen. Breng op smaak met kokospoeder.
Laat de eieren onder koud water schrikken en pel ze. Voeg de eieren aan de curry toe en laat ze enkele minuten meepruttelen. Hak de kruiden grof. Bestrooi de eieren in rode curry vlak voor het serveren met de gehakte koriander of peterselie.
Variatie: voeg eventueel knoflook toe of bestrooi de curry bij het serveren met ringetjes rode peper en bijvoorbeeld geschaafde geroosterde amandelen.
(Bron: Janny van der Heijden)