Eenvoudige wok met kip en groente
Eenvoudig en snel een lekker gerecht op tafel? Dan bent u met dit recept aan het goede adres. Sandra voegt een paar smaken aan de kip en groenten toe, waardoor u razendsnel een heerlijk gerecht op tafel heeft staan.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram noedels
- 1 ui
- 2 paprika’s
- 1 prei
- 150 gram kipfilet
- zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook
- 1 duimgrootte gember
- scheutje sojasaus
- 0,5 bosje koriander
- scheutje sesamolie
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de noedels volgens bereidingswijze op de verpakking.
Pel de ui en snijd in halve ringen. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Halveer en was de prei. Snijd de prei in halve ringen. Snijd de kip in blokjes.
Verwarm een scheutje zonnebloemolie in de wok en bak de kipstukjes in circa 4 minuten om en om goudbruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kip uit de wok en bewaar op een bordje.
Verwarm nog een scheutje zonnebloemolie in de wok en wok de groente circa 5 minuten op hoog vuur. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp of snijd de gember. Voeg de knoflook en gember toe en bak circa 1 minuut mee.
Giet de noedels af en voeg toe. Voeg de sojasaus toe en verwarm met de kip kort door. Hak de koriander.
Verdeel de noedels, kip en groente over borden. Bestrooi met de koriander en besprenkel met sesamolie.
Eet smakelijk!