Durban Chicken Curry van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 20 oktober 2021
Robèrt van Beckhoven maakt ter ere van de uitzending over de MAMAS het recept Durban Chicken Curry van MAMA Nitch. Nitch voorziet de kinderen van een warme en gezonde maaltijd en betrekt hen daar zelf ook bij. Ze leert hen over de voeding in de moestuin en wat goed voor ze is.
De MAMAS staan op voor de meest kwetsbare kinderen, maar kunnen dat niet alleen. Uw hulp is harder nodig dan ooit. Word donateur via de website. Wordt u tussen 20 en 31 oktober 2021 donateur, dan ontvangt u het MAMAS Kookboek met recepten van de MAMAS en van onder anderen Jan Slagter, Leona Philippo, Sacha de Boer, Rick Nieman, Catherine Keyl, Ronald Giphart, Olga Commandeur, Herman den Blijker, Isa Hoes en Yvon Jaspers. Ook van ambassadeur Robèrt van Beckhoven staan erin.
Ingrediënten (voor 4 tot 6 porties)
- 2 el boter
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el kerriepoeder (of garam masala)
- 1 el gemalen komijn
- 1 tl komijn (heel)
- 1 tl cayennepeper
- 1 á 2 kaneelstokjes
- 1 ui
- 2 á 3 centimeter verse gember
- 4 tenen knoflook
- 8 stukken kip (+/- 1 kg, zie tips)
- 2 tomaten
- 1 el tomatenpuree
- 2 aardappelen
- optioneel 1 kleine koolraap
- 250 ml kippenbouillon
- 1 takje kerrieblaadjes
- zout naar smaak
- verse korianderblaadjes als garnering
Extra nodig:
- braadpan met dikke bodem
- rasp
Bereidingswijze:
Snipper de ui, rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten, aardappelen en eventueel de koolraap in blokjes. Gebruik een (braad)pan met een dikke bodem. Smelt de boter met de zonnebloemolie op lage temperatuur. Voeg de kerriepoeder, gemalen en hele komijn, cayennepeper en kaneelstokjes toe en bak dit ongeveer 1 minuut. Let goed op dat de kruiden niet verbranden.
Zet het vuur hoger (medium) en voeg de ui, gember en knoflook toe. Bak dit ongeveer 3 minuten totdat de groente iets zachter is. Zet het vuur opnieuw hoger (hoog) en voeg de kipstukken toe. Bak dit ongeveer 5 minuten, totdat het vlees rondom goed bruin is. Schep regelmatig om en zorg dat de kip goed met de ui en kruiden gemengd wordt. Voeg de blokjes tomaat en tomatenpuree toe en schep een paar keer stevig om.
Voeg de blokjes aardappel, koolraap, kippenbouillon en kerrieblaadjes toe. Laat de curry een minuut of 30 sudderen op laag tot medium vuur. Proef en voeg zout toe naar smaak. Garneer met verse koriander en “smaaklike ete!” van uw Durban Chicken Curry.
Tip: gebruik kip op het bot, zoals kippendijen of kippenpoten. Het bot versterkt de smaak en houdt het vlees mals en sappig.
(Bron: MAMA Nitch)