Draadjesstoof van makreel met gebakken krieltjes
Het stoven van vlees of vis neemt normaal gesproken een behoorlijke tijd in beslag. Die tijd is nodig om alle smaken tot zijn recht te laten komen. Mounir heeft een ‘snelle’ stoof bedacht, met makreel. Hij serveert er gebakken krieltjes en boerenkool bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- snufje cayennepeper
- 400 gram boerenkool
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
- scheutje water
- peper, zout
- 1 grote gerookte makreel
- 350 gram krieltjes
- 0,25 bosje peterselie
- klontje boter
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn- en korianderpoeder en de cayennepeper toe en laat circa 1 minuut meebakken. Voeg daarna de boerenkool toe en bak circa 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes en een scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel op een zacht vuur circa 20 minuten stoven met de deksel op de pan.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de krieltjes circa 10 minuten. Giet de krieltjes af en stoom droog. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de krieltjes circa 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
Verwijder het vel en eventueel de graat van de makreel en pluk de makreel fijn met twee vorken. Voeg de makreel toe aan de boerenkool en verwarm circa 2 minuten.
Hak de peterselie fijn en voeg samen met de boter toe aan de krieltjes. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de krieltjes en makreelstoof over borden.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Hoihoi,
Het ziet er zo lekker uit alleen wij houden niet van vis. Is er ook een vervanging vlees die bij dit gerecht past?
Mvg Gil
Zeer lekker. Ik heb het vanavond gemaakt. Genoeg voor 2 a 3 dagen. Ik gebruikte rode pepers fijn gesneden met cayenne peper. Uitstekend. 🌶
Schilpad53