Duur 02:47
Gepubliceerd op 5 september 2016

Doperwtensoep met garnalen van Janny

Soepen op basis van groente zijn een ideale  manier om te helpen aan de dagelijks benodigde hoeveelheid groente te komen.

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels boter
  • 450 gram  (diepvries)doperwten
  • 800 milliliter sterke kippenbouillon
  • zout, peper
  • evt. scheut melk of room
  • verse kruiden (kervel, dragon of bieslook enz.)
  • 100 gram Hollandse garnalen

Bereiding:

Smelt de boter in een soeppan en fruit hierin de uisnippers zacht in 4-5 minuten. Voeg de doperwten toe en schep gedurende 1-2 minuten om.Schenk de helft van de bouillon hierbij en breng aan de kook. Laat de doperwtjes gaar worden in ca. 5 minuten.

Pureer de doperwten in de bouillon in een blender of met een staafmixer. Pureer de soep helemaal glad. Breng de gepureerde soep met de rest van de bouillon aan de kook.

Voeg eventueel  melk of room toe, en laat de soep nu niet meer koken.

Hak de kruiden, schep de soep in kommen of borden en garneer met wat verse kruiden en garnalen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer