Duur 05:18
Gepubliceerd op 27 januari 2021

Dit kookt MAX Vandaag: zelfgemaakte spinaziegnocchi met champignonsaus

Gnocchi kunt u natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar het is ook heel eenvoudig zelf te maken. Emina mengt door het deeg spinazie, waardoor de gnocchi een mooi groen kleurtje krijgt. De spinaziegnocchi is gaar als ze in het kokende water naar boven komen drijven.

(Dit gerecht is voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 250 gram spinazie (diepvries)
  • 2 eieren
  • 100 gram ricotta
  • 175 gram bloem
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 125 milliliter slagroom
  • peper, zout
  • olie

Bereidingswijze:

Ontdooi de spinazie.

Snijd de champignons in dunne plakjes en bak in een droge koekenpan op hoog vuur.

Laat de spinazie goed uitlekken en knijp het vocht er goed uit. Kluts de eieren met de ricotta en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bloem toe en kneed tot een deegje. Rol er een pil van en snijd er kleine hopjes deeg van.

Voeg wat olie toe aan de champignons en bak nog circa 15 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en flink wat peper.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook de spinaziegnocchi tot ze boven komen drijven; dat duurt circa 3 minuten.

Voeg de slagroom toe aan de champignons en laat in circa 3 minuten indikken. Schep met een draadspaan de gnocchi uit de pan en voeg toe aan de champignons. Verdeel over borden.

Geniet ervan!

Dit recept wordt op 27 januari 2021 besproken in het NPO Radio 5-programma De MAX!. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer