Dit kookt MAX Vandaag: Vietnamese saladerolletjes
Dit keer geen avondmaaltijd, maar een lunchgerecht in Dit kookt MAX Vandaag. En het is ook nog een reuze makkelijk om te maken. Emina maakt Vietnamese saladerolletjes. En voor wie niet van koriander houdt kan het vervangen voor munt.
Ingrediënten:
- 0,25 savooiekool
- 1 winterpeen
- 6-8 rijstvellen
- 0,25 bosje koriander
- 6-8 theelepels pindakaas (op basis van alleen pinda’s, dus zonder palmolie)
- sojasaus
Bereidingswijze:
Snijd de kool in dunne reepjes. Schil de wortel en snijd eerst in plakken en vervolgens in dunne repen.
Vul een grote kom met warm water. Week een rijstvel circa 5 seconden en leg daarna op een houten plank. Verdeel over het midden wat van kool en wortel. Leg hierop wat takjes koriander en lepel er een theelepel pindakaas over. Vouw de zijkanten naar binnen en rol de vel op tot een loempia.
Herhaal met de rest van de vellen en ingrediënten. Serveer met de sojasaus.
Geniet ervan!
Dit recept wordt op 24 februari 2021 besproken in het NPO Radio 5-programma De MAX! U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.