Duur 06:05
Gepubliceerd op 18 november 2020

Dit kookt MAX Vandaag: venkelrisotto

Veel mensen hebben het idee dat risotto maken moeilijk is. Dat is het dus niet. Het kost wat tijd, voeg er een de juiste ingrediënten en wat liefde aan toe, en de klus is zo geklaard. Emina maakt dit keer een venkelrisotto en serveert er warmgerookte zalm bij.

(Alle recepten van Dit kookt MAX Vandaag zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 750 milliliter water
  • olijfolie
  • 2 venkels
  • 150 gram risottorijst
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 citroen
  • 2 el kruidenroomkaas
  • peper, zout
  • 1 stuk warmgerookte zalm à 125 gram

Bereidingswijze:

Breng het water in een waterkoker aan de kook.

Snijd de venkeltopjes van de venkel, hak ze fijn en bewaar. Snijd de venkels in kwarten en verwijder de kern. Snijd de venkelkwarten in reepjes.

Verwarm een scheutje olie in een hoge koekenpan en bak de venkel circa 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak circa 1 minuut mee tot de rijstkorrel glazig wordt. Voeg een scheutje water toe en verkruimel het bouillonblokje over de rijst. Voeg scheut voor scheut wat heet water toe en blijf roeren. Voeg pas water toe als de vorige scheut is opgenomen door de rijst. Herhaal tot de rijst beetgaar en smeuig is; dit duurt circa 20 minuten.

Rasp en pers de citroen naar smaak boven de pan. Voeg de kruidenroomkaas toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout. Verkruimel de zalm in stukjes.

Verdeel de risotto over borden en verdeel hier stukjes van de zalm over. Bestrooi met de fijngehakte venkeltopjes.

Emina Zorlak bespreekt dit recept op 18 november 2020 ook in het NPO Radio5-programma De MAX! U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer