Dit kookt MAX Vandaag: snelle, makkelijke curry met spitskool
Lekker, makkelijk en dus zo op tafel, dat zijn de recepten van Dit kookt MAX Vandaag door Emina Zorlak. Deze curry van spitskool staat met nog 5 extra ingrediënten in een handomdraai op tafel. Wilt u er liever geen naan bij eten, dan kunt u die vervangen voor (zilvervlies)rijst.
(Alle recepten van Dit kookt MAX Vandaag zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- olijfolie
- 1,5 el garam masala
- 1 kleine spitskool
- 1 blik tomatenblokjes a 400 gram
- 200 ml kokosmelk
- peper, zout
- naan
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui.
Verwarm een scheutje olie in een hoge koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de garam masala toe en bak circa 1 minuut mee.
Snijd de spitskool in kwarten, verwijder de kern en snijd de spitskool in reepjes. Voeg toe en bak circa 5 minuten. Voeg de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Breng op smaak met peper en zout en laat circa 10 minuten sudderen op laag vuur.
Verdeel de curry over borden en serveer met naan.
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Gisteren de curry gemaakt, heb wel zelf wat kip aan toegevoegd ( weet niet of dat de bedoeling was… maar was super lekker… ?
Ik zie de uitzendingen van Dit Kookt Max Vandaag nergens in het Max Magazine staan, dus dan kan ik ze ook niet plannen voor opname. Ze zijn dus op woensdagochtend vroeg (06.00 uur) ?
Beste Pounamu, bedankt voor uw reactie. De uitzendingen van Dit kookt MAX Vandaag zijn speciaal voor onze website gemaakt. Ze zijn dus niet op televisie te zien, maar wel elke woensdag via maxvandaag.nl.