Dit kookt MAX Vandaag: snelle groentestoof
Een dag geen vlees is met deze snelle groentestoof geen enkel probleem. Door de ras el hanout krijgt dit gerecht een heerlijke volle en Oosterse smaak. De kikkererwten zorgen voor een bite. Serveer het gerecht met Turks brood.
(Alle recepten van Dit kookt MAX Vandaag zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- olijfolie
- 2 uien
- 1,5 el ras el hanout
- 2 kleine courgettes
- peper, zout
- 1 blik tomatenblokjes a 400 gram
- 1 blik kikkererwten a 200 gram
- Turks brood
Bereidingswijze:
Pel de uien en snijd in halve ringen.
Verwarm een scheutje olie in een hoge koekenpan (hapjespan) en fruit de uien circa 3 minuten. Voeg de ras el hanout toe en bak circa 1 minuut mee.
Snijd de courgettes in blokjes, voeg toe en bak circa 3 minuten. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper en zout. Laat met de deksel op de pan circa 10 minuten stoven.
Spoel de kikkererwten en laat uitlekken. Voeg de kikkererwten toe en verwarm kort mee.
Verdeel de stoof over borden en serveer met het brood.
Eet smakelijk!
Emina Zorlak bespreekt dit recept op 2 december 2020 ook in het NPO Radio5-programma De MAX! U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.