Dit Kookt MAX Vandaag: Pindasoep met zoete aardappel en koolreepjes
De zoete aardappel is een zeer veelzijdig product. Zo kunt u het gebruiken tijdens het bereiden van deze pindasoep met spitskool. Emina Zorlak legt uit hoe u het maakt.
Ingrediënten:
- Olie
- 1 rode peper
- 1 kleine spitskool
- 1 zoete aardappel
- 400 milliliter water
- 200 milliliter kokosmelk
- 3 eetlepels pindakaas
- 1 groentebouillonblokje
Bereidingswijze:
Verwarm een scheutje olie in een soeppan.
Halveer de spitskool, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne reepjes.
Bak de spitskool circa 5 minuten. Haal ongeveer twee schepjes van de kool uit de pan en bewaar.
Snijd de peper in ringen en bak circa 1 minuut mee.
Schil en snijd de aardappel en voeg toe. Voeg het water, de kokosmelk en de pindakaas toe.
Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook circa 15 minuten. Pureer de soep met een staafmixer tot gladde soep.
Verdeel over borden en verdeel de achtergehouden gebakken reepjes kool over de borden.
Geniet ervan!
Dit recept wordt op 6 januari 2021 besproken in het NPO Radio 5-programma De MAX!. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.