Dit kookt MAX Vandaag: pastinaakstamp met spruiten en roquefort
De een houdt ervan, de ander niet: schimmelkaas. Toch is deze stamppot voor de niet liefhebbers de moeite van het proberen waard, want de roquefort geeft een fijne smaak samen met de spruiten, de pastinaakstamp en de peer.
Ingrediënten:
- 300 gram kruimige aardappelen
- 200 gram pastinaak
- 200 gram spruiten
- olie
- klontje boter
- peper, zout
- 1 peer
- 100 gram roquefort
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappelen en pastinaak en kook circa 20 minuten.
Snijd de spruiten in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een pan en bak de spruiten circa 5 minuten.
Giet de aardappelen en pastinaken af en laat het droogstomen op een laag vuur. Voeg een klontje boter toe en stamp tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spruiten toe en roer door. Schil en snijd de peer en voeg toe. Verdeel de stamppot over borden en verbrokkel er de roquefort over.
Geniet ervan!
Dit recept wordt op 3 maart 2021 in het MAX NPO radio 5-programma De MAX! behandeld. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.