Dit kookt MAX Vandaag: bietenpannenkoek met makreel
Dit keer maakt Emina een hartige pannenkoek: een bietenpannenkoek met makreel. Dit kunt u eten als lunch, maar ook als avondmaaltijd. Indien u dat doet, verdubbel dan de hoeveelheden en serveer er eventueel een groene salade bij.
(Dit gerecht is voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 250 gram rode bieten (gekookt)
- 300 milliliter water
- 150 volkoren bloem
- 2 eieren
- peper, zout
- olijfolie
- 100 gram ricotta
- 150 gram doperwten
- gerookte makreel
Bereidingswijze:
Doe het water in een hoge maatbeker. Snijd de bieten in stukjes en voeg toe. Pureer de bieten met het water. Doe de bloem in een kom en maak in het middel een kuiltje. Breek hierin de eieren en kluts voorzichtig met een garde. Voeg al klutsend het bietenmengsel en roer tot beslag. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan. Schenk de helft van het beslag in de pan en bak circa 3 minuten. Keer de pannenkoek om en bak nog circa 2 minuten. Herhaal met de rest van het beslag.
Breng in een waterkoker water aan de kook en schenk het over de doperwten. Giet de doperwten af en doe ze in een kom. Voeg de ricotta toe en prak tot spread. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel wat van de spread over de pannenkoeken. Verkruimel hierover de makreel.
Geniet ervan!
Dit recept wordt op 20 januari 2021 besproken in het NPO Radio 5-programma De MAX!. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.