Duur 06:02
Gepubliceerd op 9 december 2020

Dit kookt MAX Vandaag: Aziatische spruitenpannenkoek

U kunt natuurlijk gewoon stroop of suiker op uw pannenkoek doen, maar wilt u echt eens iets anders, maak dan eens deze variant. Want Emina heeft de Aziatische spruitenpannenkoek bedacht. Spruiten met een twist.

Ingrediënten:

  • 500 gram geschoonde spruiten
  • olijfolie
  • 200 milliliter water
  • 0,5 visbouillonblokje/groentebouillonblokje
  • 120 gram bloem
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels ketjap manis of oestersaus
  • 2 theelepels mayonaise

Bereidingswijze:

Snijd de spruiten in dunne reepjes. Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de spruitreepjes circa 7 minuten.

Kook het water in een waterkoker en schenk in een maatbeker. Verkruimel het bouillonblokje boven de maatbeker en laat het in het water oplossen.

Meng de bloem en eieren in een grote kom met de garde. Voeg al kloppend de bouillon toe. Voeg de gebakken spruiten toe en meng alles goed. Verwarm nog een scheut olie in de koekenpan en verdeel de helft van het beslag over de pan; zorg ervoor dat de spruiten goed verdeeld zijn. Bak in circa 10 minuten om en om goudbruin en gaar. Herhaal met de rest van het beslag.

Bestrijk de pannenkoek met ketjap manis of oestersaus en maak met behulp van een vork dunne mayonaisestrepen over de pannenkoek.

Emina Zorlak bespreekt dit recept op 9 december 2020 ook in het NPO Radio 5-programma De MAX! U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer