De makkelijkste courgettesoep
Een soepje kan eigenlijk altijd. Als hoofdgerecht lekker met brood, als voorafje, maar ook tussendoor is soep heerlijk. Een mens knapt er van op. Volgens Sandra is soep ook heel gemakkelijk zelf te maken. Zeker deze courgettesoep. Sandra maakt er een tosti bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
Voor de soep:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 2 courgettes
- 1 groentebouillonblokje
- 500 ml water
- Een paar takjes verse munt
- Peper, zout
Voor de tosti:
- 4 sneetjes zuurdesembrood
- 4 plakken brie
- 1 rode paprika
Extra nodig:
Staafmixer
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verhit een scheutje olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Snijd de courgettes in kleine blokjes en voeg toe. Schenk het water in de pan en verkruimel hier het bouillonblokje boven. Laat het geheel circa 10 minuten koken met de deksel op de pan.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Beleg 2 sneetjes met de paprikareepjes en plakken brie en leg op deze belegde sneetjes de onbelegde sneetjes brood. Smeer de buitenzijden van de boterham met olijfolie. Verhit een koekenpan en bak hierin de tosti’s in circa 5 minuten om en om goudbruin. Snijd de tosti’s diagonaal door.
Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Snijd de munt fijn en voeg toe aan de soep.
Verdeel de soep over kommen en serveer met de tosti’s.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Heerlijk, ik doe er nog een schepje creme fraiche erop en wat gerookte zalm in snippers.Een schepje groene pesto geeft de soep een lekkere smaak.