De finaletaart van Jan
Publicatiedatum: 9 februari 2023
Hij was de publiekslieveling van het 10e seizoen van Heel Holland Bakt: Jan. Maar toch ging hij er niet met de winst vandoor. In de finale had hij slechte dagen en kreeg hij een soort black-out. Bij de finale-opdracht mist hij zelfs 1 van de benodigde onderdelen: de soesjes. Hij is te gast bij Tijd voor MAX en maakt de finaletaart nog een keer, om te laten zien dat hij het echt wel kan. Het thema van de taart is bosvruchten.
Vanille-chocoladetaart met spiegel
De finaletaart is eigenlijk een verzameling van verschillende gebakjes en taartjes. Bovenop zit een vanille-chocoladetaart met spiegel. Jan maakt een variant met bosvruchten. De ingrediënten en het recept zijn te vinden op de website van Heel Holland Bakt.
Petit fours met kokos en witte chocolade
Petit fours zijn kleine gebakjes, die u gemakkelijk in de mond kunt stoppen. Ze bestaan vaak uit meerdere laagjes. Jan maakt een versie met kokos, witte chocolade, joconde-biscuit én bramencrèmeux. De ingrediënten en het recept zijn te vinden op de website van Heel Holland Bakt.
Macarons met bosvruchten
Een heerlijk koekje is de macaron. Maar wel een lastige om te maken. Ze kunnen gemakkelijk breken en ze horen een voetje te hebben. Jan heeft een versie met bosvruchten gemaakt, daarom zijn ze mooi van kleur. De ingrediënten en het recept zijn te vinden op de website van Heel Holland Bakt.
Bolgebakjes met bosvruchten
Bolgebakjes zijn, zoals de naam al zegt: ronde, bolle gebakjes. Met een mooi spiegellaagje bovenop is het een plaatje om te zien. Ook hierin verwerkt Jan bosvruchten, waardoor het een mooie kleur krijgt. De ingrediënten en het recept zijn te vinden op de website van Heel Holland Bakt.
Tartelettes met bosbessen
Tartelettes zijn kleine gebakjes, die in 1 keer in de mond passen. Ze kunnen met heel veel verschillende smaken gevuld worden. Jan maakt hem met een bosbessenmeringue en een citroencrèmeux. De ingrediënten en het recept zijn te vinden op de website van Heel Holland Bakt.
(Bron en foto’s: Heel Holland Bakt. Hoofdfoto: Jan)