Dahl met bloemkool en naan
Publicatiedatum: 10 november 2021
Dahl is een soort stevige maaltijdsoep uit de Indiase keuken. Het wordt gemaakt van peulvruchten. Sandra maakt de dahl van rode linzen. De rode linzen ‘breken’ als u ze kookt waardoor de soep nog extra bindt. Samen met de kruiden en kokosmelk vormt dit een heerlijke stevige maaltijdsoep. En houdt u niet van koriander, vervang deze dan door peterselie.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 1 duimgrootte gember
- 3 theelepel garam masala
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
- 100 gram rode linzen (gedroogd)
- peper, zout
- 1 kleine bloemkool
- 0,5 bosje koriander
- 2 kleine naan
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
Schil en hak de gember. Voeg de gember en de garam masala toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk, tomatenblokjes en eventueel een scheutje water toe.
Spoel de linzen in een zeef uit en voeg ze toe. Breng op smaak met peper en zout en laat het geheel circa 20 minuten op laag vuur pruttelen.
Rasp de bloemkool op een grove rasp en voeg toe. Roer door de dahl en gaar nog circa 5 minuten. Hak de koriander.
Verdeel de dahl over diepe borden en bestrooi met de koriander. Serveer met de naan.
Eet smakelijk!