Naar cookieinstellingen
Duur 14:23
Gepubliceerd op 13 december 2019

Dadel-hazelnoottaartje

De verschillende ingrediënten en structuren maken een van dit taartje een feestelijk taartje. De dadels zorgen al voor een licht zoet tintje, de hazelnoten zijn knapperig en de jam en kokosrasp maken het weer fris. Dit feestelijke dadel-hazelnotentaartje van Anna is een lust voor het oog en de mond!

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 1 ei
  • 150 gram boter, koud en extra om in te vetten
  • 250 gram bloem, extra om te bestuiven
  • 110 gram witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 eetlepel melk, om te bestrijken

Voor de vulling:

  • 50 gram blanke hazelnoten
  • 20 medjouldadels
  • 75 milliliter kokend water

Voor de garnering: 

  • 1 eetlepel abrikozenjam
  • 25 gram kokosrasp

Extra nodig: een springvorm van 20 centimeter

Bereidingswijze:

Splits het ei; het eiwit wordt niet gebruikt. Doe de boter, bloem, basterdsuiker en zout in een mengkom en meng alles. Voeg als het deeg begint te kruimelen de dooier toe. Kneed het deeg tot het een bal vormt. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat circa 20 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 175 graden hete lucht.

Verdeel de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze circa 10 minuten. Ontpit de dadels en doe ze met het water in een keukenmachine of hoge maatbeker. Pureer de dadels fijn, maar zorg ervoor dat ze de structuur behouden.

Bekleed de springvorm met bakpapier en vet de rand in met een kwast.

Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en haal van elk deel een klein beetje af. Rol de delen deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot ronde lappen zo groot als de springvorm. Leg een deegcirkel in de springvorm en duw lichtjes aan. Rol vervolgens de kleine stukjes deeg die die je van de grote stukken hebt afgehaald op en bekleed hiermee de rand van de vorm. Druk lichtjes aan.

Verdeel de dadelcrème oven de bodem en druk de geroosterde hazelnoten in de crème. Leg de tweede deegcirkel op de vulling en druk lichtjes aan. Bestrijk de bovenkant met de melk.

Bak het taartje in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Laat het taartje afkoelen. Verwarm de jam en bestrijk het taartje ermee. Bestrooi met de geraspte kokos.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Reactie

    Miranda2310 says:

    Ik snap niet dat het met gewone bloem kan ? Zonder gist ?
    Bedoelen jullie niet zelfrijzend bakmeel ?

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.