Net afgebakken croutons op een bakplaat.

Croutons van restjes brood van Robèrt van Beckhoven

In de Week tegen Armoede maakt Robèrt van Beckhoven in Tijd voor MAX een gerecht met restjes oud brood. Want die hoeft u niet zomaar weg te gooien, daar kunt u bijvoorbeeld nog croutons maken! Zo doet u dat.

Het maakt niet uit wat voor brood u gebruikt, mixen kan ook nog! En wat betreft de kruiden voor in de olijfolie kunt u zelf kiezen wat u lekker vindt. Denk bijvoorbeeld aan knoflookpoeder, uienpoeder, paprikapoeder, peterselie en basilicum.

Ingrediënten:

  • 100 gram olijfolie
  • 400 gram oud brood
  • Kruiden naar smaak (zie hierboven)

Bereiding croutons

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd het oude brood in kleine stukken. Meng de olijfolie in een bakje met de kruiden naar smaak. Kies zelf welke hoeveelheden u wilt. Giet de gekruide olijfolie over het oude brood en hussel even door.

Verspreid het brood over de bakplaat en bak 20 minuten in de oven op 170 graden.

Lekker om door de soep te roeren, te verwerken in een salade of bij een stoofgerecht. Wat u overhoudt kunt u in een luchtdichte doos 2 weken bewaren. Zo heeft u altijd wat bij de hand!

Tip

U kunt het brood in nette vierkantjes snijden, hoe kleiner hoe krokanter ze worden. Maar u kunt het brood ook in kleine stukjes scheuren.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto, ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie