Crème brûlée van geitenmelk en tijm van Antoine
Wie kent het niet? De klassieke crème brûlée met een custardachtige smaak en een laagje van gekarameliseerde suiker? Antoine Hermans maakt op dinsdag 5 april 2016 in Tijd voor MAX een wel heel speciale variant met geitenmelk en tijm en een compote van ananas.
Ingrediënten (4-6 porties):
- 4 deciliter geitenmelk
- 0,5 liter room
- 8 takjes tijm
- 1 vanillestokje
- 150 gram suiker
- 250 gram eidooier
- suiker voor afbranden
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Voeg de tijm, vanille, room en suiker aan de melk toe en breng dit geheel zachtjes aan de kook. Laat het daarna langzaam afkoelen.
Doe de eidooier erbij en klop het geheel goed door. Vul de crème brûlée bakjes met het mengsel en zet ze gedurende 40 minuten in een oven van 100 °C.
Bestrooi het baksel met suiker en brand het laagje af.
Compote van Ananas
Ingrediënten:
- 1 ananas
- 200 gram suiker
- 250 milliliter appelazijn
- 4 steranijs
- 1 scheutje water
- 1 kaneelstokje
- 1 eetlepel maizena, aardappelzetmeel
- 2 centimeter verse gember
Bereiding:
Breng de azijn, steranijs, kaneelstokje, gember en suiker in pan aan de kook brengen en laat het geheel inkoken tot er grote bellen op staan. Voeg de gesneden ananas toe en laat het geheel 3 minuten doorkoken.
Maak van de maizena met water een papje en voeg toe aan de kokende vloeistof. Haal van het vuur en roer door. Laat het geheel afkoelen en serveer het bij de crème brûlée.