Couscoussalade met tonijn van Bart van Olphen
Publicatiedatum: 28 maart 2019
Gebruik voor het bereiden van de couscous bouillon van groenten of vis. Dat geeft het net een wat vollere smaak. Laat de couscous afkoelen dan wordt hij luchtig en is het makkelijker te mengen met andere ingrediënten. Bart maakt er een heerlijke salade van met tonijn.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 150 gram couscous
- kippenbouillon
- sap van ¼ citroen, zeste van hele citroen
- olijfolie, extra vierge
- grof zeezout
- zwarte peper
- 1 paprika, zaadlijsten verwijderd, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, in ringen gesneden 2 blikjes tonijn (MSC gecertificeerd en hengel gevangen)
- 2 blikjes tonijn (MSC gecertificeerd en hengel gevangen)
- 4 takjes peterselie, blaadjes grof gesneden
- 4 takjes dille, fijn gesneden
- 4 takjes basilicum, blaadjes geplukt
Bereidingswijze:
Gaar de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Lekker om bouillon te gebruiken in plaats van water. Je kunt ook vis- of groentebouillon gebruiken in plaats van kippenbouillon.
Laat de couscous afkoelen en maak deze los met een vork zodat deze ‘luchtig’ wordt. Breng op smaak met citroensap en –zeste, olijfolie, zout en peper.
Meng de paprika en de rode ui door de couscous. Meng nu de tonijn en de helft van de verse kruiden door de salade. Serveer op een schaal en garneer met de overgebleven kruiden. Sprenkel er nog een goeie scheut olijfolie over.
(Bron: Bart van Olphen)