Couscous salade van de Healthy Sisters
Publicatiedatum: 13 februari 2017
De zussen Rachida en Najima vormen samen het duo de Healthy Sisters. Ze vloggen op hun website over gezonde Marokkaanse gerechten. Het idee ontstond nadat zij in 2015 het roer om wilde gooien en gezonder wilde eten en meer wilde bewegen. De Marokkaanse keuken is lekker, maar het kan wat Rachida en Najima betreft best gezonder.
Ingrediënten:
- 250 gram volkoren spelt couscous
- 1 rode paprika
- scheutje olijfolie
- 1 theelepel Keltisch zeezout
- citroensap van een halve citroen
- 1 rode ui
- kommetje verse spinazie
- bosje koriander
- 300 gram garnalen
- handjevol walnoten (ongezouten en ongebrand)
- 4 tomaten
Bereidingswijze:
Stoom de couscous zoals op de verpakking beschreven. Snijd de tomaat, rode ui en paprika in klein blokjes.
Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de rode uit en paprika kort. Voeg vervolgens de koriander en het Keltische zeezout toe. Daarna de garnalen, tomaten en spinazie en laat het geheel nog even bakken.
Meng het sap van een halve citroen en de walnoten met de couscous. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar.
(Bron: Rachida en Najima Kharbouch)