Courgetteburgers van Sarena
Publicatiedatum: 7 september 2016
Courgetteburgers kennen we eigenlijk niet in Nederland. Het is een soort mix van hamburgertjes en pannenkoekjes. Ook koud erg lekker, dus ideaal voor een picknick of een dagje op het strand!
Ingrediënten:
- 2 courgettes
- 1 eetlepel fijn keukenzout
- 1 groot ei
- 20 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 bosje verse munt, fijn gesneden
- 2 lente-uitjes, fijn gesneden
- 100 gram feta kaas, verkruimeld
- 50 gram bloem
- peper
- 6 eetlepels olijfolie
Bereidingswijze:
Was en rasp de courgettes fijn en doe de rasp in een zeef of vergiet. Strooi er een theelepel zout over en meng door elkaar. Laat de courgettes 10 minuten staan. Het zout zorgt ervoor dat het vocht uit de courgettes getrokken wordt en dat het beslag straks niet te nat is. Knijp de courgettes daarna goed uit om zo veel mogelijk vocht eruit te halen (met het vocht verdwijnt ook het zout).
Doe de geraspte courgette in een kom en meng met alle overige ingrediënten. Voeg peper naar smaak toe.
Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Leg met behulp van 2 eetlepels hoopjes van het courgettebeslag in de pan en bak de courgetteburgers 2 à 3 minuten aan elke kant tot ze mooi goudbruin van kleur zijn. Serveer de courgetteburgers warm of op kamertemperatuur.
De courgetteburgers zijn lekker met tzatzikisaus of zoete chilisaus. U kunt er ook broodjes van maken met wat plakjes tomaat en blaadjes sla en wat extra feta kaas erover verkruimeld. Omdat ze ook koud erg lekker zijn, zijn ze ook zeer geschikt om mee te nemen naar een dagje aan het strand of een picknick.
(Bron: Het Italiaanse bakboek van Sarena Solari, ISBN: 9789021561707, Kosmos Uitgevers)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Beste Sarena, we zijn niet zo van de buitenlandse of zachte kazen. Kan ik de kaas veranderen in andere kaas?
Hoor het wel.
Mvg Nora
Beste Nora Landkroon,
Dank voor uw reactie. We hebben uw vraag aan Sarena voorgelegd en zij heeft het volgend antwoord: “u kunt de kaas natuurlijk gewoon weglaten, maar mozzarella is een goed alternatief.
Met vriendelijke groet,
Redactie MAX Vandaag