Courgettebootjes met couscoussalade
Een courgette, ook wel een mergpompoen, is familie van de komkommer. De naam komt uit het Frans; courge betekent merg. Ze zijn er in het geel en in het groen en zijn heel eenvoudig te telen. De courgette is veelzijdig. Want u kunt hem rauw eten, maar ook gekookt en gebakken. Sandra maakt er courgettebootjes met een couscoussalade van.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- olijfolie
- 200 gram rundergehakt
- verse basilicum
- 1 theelepel oregano
- peper, zout
- 50 gram geitenkaas
- 100 gram couscous
- 200 gram bloemkool
- 50 gram pijnboompitten
1 citroen
Extra nodig:
Bakplaat, rasp
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Halveer de courgette in de lengte, verwijder met een lepel de helft van het vruchtvlees en snijd het vruchtvlees fijn. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en het gehakt circa 2 minuten. Voeg het fijngesneden vruchtvlees toe en bak circa 4 minuten. Voeg de verse basilicum en oregano toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgettes en verkruimel er de geitenkaas over. Leg de gevulde courgettehelften op een bakplaat en bak circa 20 minuten.
Week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Rasp de bloemkool. Verhit een koekenpan en rooster de pijnboompitjes in circa 1 minuut goudbruin. Meng de bloemkool en pijnboompitten door de couscous en breng op smaak met peper en zout. Voeg een scheutje olie toe en pers naar smaak de citroen boven de salade. Roer alles goed door.
Serveer de couscoussalade met de courgettebootjes. Garneer eventueel met verse basilicumblaadjes.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Heerlijk recept
Wanneer komt er een boek uit met al die lekkere recepten ?
Wat een leuk idee Martin ? Wie weet…