Cookies van Robèrt
Publicatiedatum: 3 februari 2017
Heerlijk voor bij de koffie of thee, of gewoon tussendoor: koekjes. Dit recept van Robèrt zorgt voor een trommel overheerlijke koekjes. Heerlijk om op te eten, erg leuk om te maken.
Ingrediënten (35-40 stuks):
- 150 gram zachte boter
- 70 gram suiker
- 40 gram bruine suiker
- 40 gram lichtbruine suiker
- vanille, naar smaak
- 2 eidooiers
- 220 gram bloem
- 2 gram bakpoeder
- snuf grof zout
- 140 gram pure chocolade, in stukjes
- 40 hazelnoten, in stukjes
Bereidingswijze:
Bekleed met bakpapier en verwarm de oven voor tot 175 ⁰C.
Meng de boter met de suikers en de vanille. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng dit kort tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in stukjes en maak er bolletjes van. Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
Bak de koekjes 16-17 minuten in de oven. Houd de koekjes ondertussen in de gaten; de precieze baktijd is afhankelijk van de grootte van de koekjes.
(Bron: Robèrt van Beckhoven)