cocktails

Cocktails van Janny van der Heijden

Normaal kookt Janny in de studio van Tijd voor MAX, maar speciaal voor de Oudejaarsshow heeft zij cocktails bedacht waarmee we feestelijk (alcoholvrij) kunnen toasten op het nieuwe jaar. Speciaal voor de jarige Jan Smit maakt Janny een echt vissersdrankje.

Ingrediënten van de alcoholvrije cocktail (per champagneglas):

  • 1 framboos
  • enkele druppels frambozensiroop
  • scheutje gembersiroop
  • bruisend mineraalwater

Ingrediënten Cava framboise (per champagneglas):

  • 1 framboos
  • 1 theelepel frambozensiroop of -likeur
  • Cava

U kunt variëren met het fruit, bijvoorbeeld met bramen of blauwe bessen of een mix van fruit. Pas de siroop of likeur hier op aan. De Cava kunt u eventueel vervangen voor sekt of prosecco.

Ingrediënten Schelvispekel-tonic (per longdrinkglas):

Schelvispekel is een  vissersdrankje origineel uitgevonden en gestookt in Vlaardingen om de vissers te beschermen tegen de kou. Het verhaal gaat dat vissers die de kruidenbitter zelf maakten de naam bedachten om te verhullen dat het om drank ging.

  • 1 flinke scheut schelvispekel (slijter)
  • 1 plakje citroen
  • 2 ijsklontjes
  • tonic

Schenk de schelvispekel in het glas, voeg het plakje citroen en de ijsklontjes toe en vul aan met de tonic.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie