Naar cookieinstellingen
Duur 01:30
Gepubliceerd op 8 februari 2016

Citronfromage van Janny

De citroenfromage is een typisch Deens dessert. Het dessert wordt gemaakt met rauwe eieren. Sommige mensen zijn hier huiverig voor vanwege mogelijke salmonellabesmetting. Zorg ervoor dat u hele verse eieren heeft om salmonella te voorkomen!

Ingrediënten (6 personen):

  • 6 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels water
  • 3 (liefst onbespoten) citroenen
  • 3 eieren (supervers)
  • 70 gram fijne kristalsuiker
  • 100 ml slagroom

Voor de garnering:

  • slagroom
  • eventueel verse vruchten
  • citroenschil

Bereiding:

Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Borstel de citroenen af onder lauwwarm water en rasp wat van de schil af. Pers de citroenen uit. Splits de eieren. Klop de eidooiers met de suiker tot een lichte dikke crème.  Klop de eiwitten met de mixer stijf. Klop de slagroom stevig.

Neem de blaadjes gelatine een voor een uit het water, knijp ze niet uit maar leg ze in een steelpannetje en laat ze zo met aanhangend water op laag vuur smelten. Meng met het citroensap en de rasp.

Schenk al kloppend de citroen-gelatineoplossing bij de dooiers. Doe dit langzaam en blijf onophoudelijk kloppen. Meng dit met de slagroom en spatel er dan de eiwitten door. Verdeel deze massa over  6 mooie schaaltjes of hoge glazen.

Dek af met plasticfolie en zet voor 3-4 uur in de koelkast.

Garneer de glazen of schaaltjes voor het serveren met een toef slagroom of wat besjes en wat geraspte citroenschil.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (3)

    Trudy Groen says:

    Hallo Jannie,

    Er wordt steeds gesproken over afvallen en EDH. Bestaat er ook iets dat het buikvet van binnenuit aanpakt. In mijn geval denken de artsen dat dat het probleem is. Wellicht misschien een idee om als zo bestaat om dit een keer te behandelen. Er zijn natuurlijk tabletten make dit doen maar ik denk U wellicht toch ook ideeën er over heeft/hebben.
    Veel succes met al uw programma en hoop dat en weer een seizoen heel Holland bakt komt. Een een heel mooi programma waar ik met veel plezier naar keek. Niet dat ik de baksel uitprobeerde maar het wordt zo leuk gemaakt.
    Hartelijke groet Trudy Groen.
    trudyvallinga@gmail.com

    Amedeo says:

    Beste Janny van der Heyden, Heel hartelijk dank voor het recept van de citroenfromage. Bijzonder lekker!!! mevr.A.J.Le Clercq.

    rijnawies says:

    waar ik mij al enige maandagen lang aan erger, is dat Janny tijdens Tijd voor Max altijd kookt met haar haren los, waar ze dan ook nog eens regelmatig door heen strijkt of het naar achteren doet met haar handen. Erg onhygienisch

Bekijk ook

Meer
Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.