Naar cookieinstellingen
churros

Churroscups van Robèrt van Beckhoven

Robèrt maakt churro’s, maar dan in de vorm van een cupje. En daar heeft hij een heel handig trucje voor: de achterkant van een muffinbakvorm. Vervolgens heel even in de vriezer zetten zodat ze mooi vorm krijgen. Zorg dat het frituurvet goed heet is en dan direct na het bakken door de kaneelsuiker rollen.

Ingrediënten (voor 4 stuks):

  • 250 milliliter water
  • 60 gram boter
  • 2 lepels bruine basterdsuiker
  • merg van 1 vanillestokje
  • snuf zout
  • 220 gram bloem
  • 4 eieren
  • olie om te frituren
  • kaneelsuiker

Voor de koffie-chocolademousse:

  • 100 milliliter melk
  • 60 gram suiker
  • 2½ gram oploskoffie
  • 55 gram eidooiers, losgeklopt
  • 100 gram pure chocolade, gesmolten
  • 60 gram boter
  • 4 blaadjes gelatine, geweekt in ruim koud water
  • 400 milliliter slagroom, opgeklopt tot yoghurtdikte

Voor de decoraties:

  • witte marsepein
  • pure chocolade, getempereerd
  • poedersuiker

Bereidingswijze:

Draai de muffintray om en vet de buitenkant van de muffinvormpjes in.

Voor de koffie-chocolademousse:

Meng in een kom de boter met de gesmolten chocolade.

Breng in een pan de melk, de oploskoffie en de suiker aan de kook. Haal de pan van het vuur en giet een deel van de hete massa al roerende bij de losgeklopte eidooiers. Giet alles terug in de pan, zet de pan weer op het vuur en gaar de massa al roerende tot ongeveer 85 ⁰C.

Giet de massa op de boter-chocolademassa en roer goed door en voeg ook de gelatineblaadjes toe (niet uitknijpen). Laat een beetje afkoelen. Spatel tot slot de slagroom erdoor en zet de mousse ongeveer 30 minuten in de koelkast.

Van de churroscups:

Breng het water, de boter, de basterdsuiker, het zout en de vanille aan de kook.

Neem de pan van het vuur en voeg onmiddellijk de bloem toe. Roer goed. Zet de pan terug op het vuur en gaar het beslag al roerende tot een lichte vetfilm op de bodem van de pan achterblijft. Neem de pan weer van het vuur, doe het beslag in de kom van de keukenmachine en laat kort een beetje koud draaien. Voeg nu één voor één de eieren toe; roer tussendoor goed en zorg dat het eerste ei helemaal is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

Doe het beslag in de spuitzak en spuit het beslag in spiraalvorm om de achterkant van de vormpjes van de muffintray. Zet de muffintray daarna in de vriezer.

Van de decoraties:

Rol de marsepein uit op een met bloem bestoven werkbank uit tot een dunne lap en steek er 4 sterretjes uit. Maak de marsepein eventueel wat steviger door hem af te branden met een brandertje.

Doe de getempereerde chocolade in een cornetje van bakpapier en schrijf hiermee op de sterren 2 0 1 9; op iedere ster 1 cijfer. Laat uitharden.

Bakken en afwerken:

Haal de muffintray uit de vriezer en trek de churroscups van de vorm af (als ze vastzitten, kunt u met een brandertje de binnenkant van de vorm lichtjes verwarmen).

Frituur de churroscups op 180 ⁰C in minimaal 8 minuten gaar; niet korter, want dan krijgen ze niet genoeg kleur. Rol de cups direct na het bakken door de kaneelsuiker. Laat afkoelen.

Bestrooi de randen van de churroscups met poedersuiker en spuit er een mooie dop koffie-chocolademousse in. Decoreer met de sterretjes van marsepein.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.