Naar cookieinstellingen
Winnares Elise van Heel Holland Bakt.

Choux au craquelin met koffieroom van Elise

Elise is de winnaar van Heel Holland Bakt seizoen 12! Ze is te gast in Tijd voor MAX en maakt hier choux au craquelin met koffieroom, oftewel tijgersoesjes met koffieroom!

Wilt u meer weten over Elise, hoe ze het 8 weken lang bakken in de tent heeft ervaren? Dat kan op de website van Heel Holland Bakt!

Ingrediënten:

Soezendeeg

  • 100 milliliter melk
  • 100 milliliter water
  • 100 gram ongezouten roomboter
  • 0,25 theelepel zout
  • 100 gram bloem
  • 3 tot 4 eieren

Craquelin

  • 110 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 125 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gram bloem
  • snuf zout

Crème diplomat koffievulling

  • 1.000 milliliter melk
  • Scheutje vanille-extract
  • 180 gram suiker
  • 4 eidooiers
  • 90 gram maïzena
  • Koffie-extract naar smaak
  • 500 milliliter slagroom
  • 2 tot 3 blaadjes gelatine

Bereiding soezendeeg

Verwarm melk, water, boter en zout in pan, breng aan de kook. Voeg de bloem toe, verwarm totdat het bloemmengsel gaar is. Laat het bloemmengsel afkoelen. Klop de eieren los en voeg beetje voor beetje toe aan het bloemmengsel totdat het deeg in een V-punt aan de garde blijft hangen wanneer je de garde optilt. Spuit de soesjes op, in 3 centimeter diameter.

Craquelin

Voeg boter, suiker, bloem en zout bij elkaar en meng tot een deeg. Rol het deeg uit tot 2 millimeter dikte. Steek rondjes uit, van 3 centimeter diameter. Laat 30 minuten koud worden in de vriezer.

Leg de bevroren rondjes craquelin op het opgespoten soezendeeg. Bak de soezen in 25 tot 30 minuten gaar in een oven van 190 graden, boven onder warmte.

Crème diplomat koffie

Meng de eidooiers, suiker en maïzena los met een scheut melk. Breng de rest van de melk met de vanille-extract aan de kook. Tempereer het eimengsel met het melkmengsel. Giet terug in de pan, breng aan de kook en kook even door. Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Klop de slagroom op. Smelt gelatine met het aanhangende water. Tempereer de gelatine met wat slagroom en meng dit met de rest van de slagroom.

Roer de banketbakkersroom glad, breng op smaak met koffie extract en meng hier de slagroom doorheen.

Opbouw van de choux au craquelin met koffieroom

Spuit de soezen op met de crème, garneer eventueel met een gouden koffieboontje van chocola.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

Woensdag 18 december is finalist Anne te gast in Tijd voor MAX en donderdag 19 december is finalist Kim te gast. 

(Bron: Elise. Foto: © MAX/Elvin Boer)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.