Chocolate chip cookies
Wie een overheerlijk koekje bij de koffie (of thee) wil, moet beslist deze chocolate chip cookies van Robèrt van Beckhoven een keer maken.
Ingrediënten (voor ongeveer 12 koeken):
- 115 gram boter, op kamertemperatuur
- 0,5 vanillestokje
- 110 gram lichte basterdsuiker
- 35 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 eetlepel melk
- 150 gram bloem
- snuf bakpoeder
- snuf zout
- 85 gram chocolate chips (of pure chocolade)
Bereidingswijze:
Haal de boter ongeveer een uur voordat u de cookies gaat maken uit de koelkast om hem wat zachter te laten worden.
Hak de chocolade in stukjes, als u geen chocolate chips gebruikt.
Snijd het vanillestokje voorzichtig in de lengte door en schraap met de achterkant van het mesje het vanillemerg eruit. Doe het vanillemerg met de boter en de lichte en witte basterdsuiker in een kom en klop tot een gladde, bleke massa. Meng het ei en de melk erdoor. De massa lijkt eerst te gaan schiften, maar dat komt met even doorkloppen vanzelf goed. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en meng door de botermassa. Roer tot slot de chocolate chips door het beslag, tot ze goed verdeeld zijn.
Rol het deeg met de handen op de werkbank uit tot een dikke pil (ongeveer 8 cm Ø). Verpak het deeg in plasticfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 ⁰C.
Snijd de pil in 12 koeken en leg ze op de bakplaat. Ze vloeien nog uit tijdens het bakken, dus leg ze niet te dicht op elkaar. Bak de chocolate chip cookies 15 minuten in de oven, tot ze helemaal uitgevloeid en lichtgekleurd zijn. Laat de cookies eerst op de bakplaat afkoelen. Als ze ver genoeg afgekoeld zijn, kunt u ze op een rooster leggen om ze verder af te laten koelen.
Geniet ervan!