Chocoladewafeltjes van Robèrt
Publicatiedatum: 24 maart 2017
Het weekend staat voor de deur, dus Robèrt maakt wat lekkers voor bij de koffie. Deze chocoladewafeltjes hebben een mooi formaat en ze zijn heerlijk!
Ingrediënten:
- 250 gram boter
- 125 gram poedersuiker
- 75 gram hazelnootpasta
- 2 eieren
- 500 gram bloem
Voor de vulling:
- 250 gram hazelnootpasta
- 150 gram melkchocolade
Extra nodig:
- ronde steker (ca. 6 centimeter Ø)
- spuitzak
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng voor de wafeltjes alle ingrediënten tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 4 millimeter dikte en steek er ronde koekjes uit.
Bak de koekjes op 160 graden, ongeveer 20 minuten. Laat afkoelen.
Smelt voor de vulling de melkchocolade en roer hem daarna door de hazelnootpasta. Spuit met de spuitzak op de helft van de (afgekoelde!) koekjes een beetje vulling en dek af met een tweede koekje.
(Bron: Robèrt van Beckhoven)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Goede morgen, ik heb een vraag voor de heer van Beckhoven.
Ik heb een kleinkind met een noten en ei allergie, kunt u mij een recept voor een taart geven, want als er een feestje is kan hij nooit een stukje taart eten en dat vind ik zo sneu. Ik wil hem graag verrassen voor zijn verjaardag 25 juli 2017 dan word hij 5 jaar.
Vriendelijke groeten Margriet Starre, Leiderdorp