Naar cookieinstellingen
chocoladetaart

Chocoladetaart van Marieke

De liefde gaat door de maag is het gezegde. Op deze Valentijnsdag, de dag van de liefde, hoort dan natuurlijk een feestelijke chocoladetaart. Met liefde gemaakt door Marieke de Korte!

Ingrediënten:

Voor de taart:

  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram roomboter
  • 6 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • rond taartblik van 15 centimeter doorsnede

Voor de vulling:

  • 300 gram roomboter
  • 300 gram poedersuiker
  • ½ pakje monchou
  • vanillestokje
  • natuurlijke roze kleurstof (scheutje bietensap of gedroogde frambozenpoeder)
  • eventueel scheutje Chambord (frambozenlikeur)

Voor de chocolade drip:

  • 200 gram witte chocolade, in hele fijne stukjes gehakt
  • 100 gram slagroom (vetpercentage van minstens 35%)

Bereidingswijze:

Van de taart:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier op de bodem.

Klop de suiker met de roomboter luchtig tot een bijna wit geheel. Voeg één voor één de eieren toe. Als het beslag gaat schiften kunt u alvast een lepel meel  toevoegen. Spatel het meel rustig door het beslag. Doe het beslag in het bakblik en bak de cake ongeveer een uur in de oven. De baktijd is afhankelijk van de oven en het soort bakblik. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

Laat de cake 5 minuten afkoelen in het bakblik en verwijder dan uit de vorm, laat verder afkoelen op een taartrooster.

Van de vulling:

Klop de roomboter en poedersuiker tot een luchtige crème (minimaal 10 minuten kloppen) Voeg als de crème wit van kleur is de monchou, het merg uit het vanillestokje en eventueel een scheutje Chambord toe en klop dit nog 5 minuten door de crème.

Maak dan de crème roze door de natuurlijke kleurstof toe te voegen. Dit kan met een scheutje bietensap (proeft u niets van) of gedroogde frambozenpoeder, opgelost in een theelepel citroensap. Beiden zijn verkrijgbaar bij de natuurvoedingswinkel. Mix dit goed door de crème totdat het de kleur roze heeft die u mooi vindt.

Van de chocolade drip:

Doe de fijngehakte chocolade in een grote kom. Breng de slagroom aan de kook en giet deze bij de chocolade. Klop dit tot een mooie gladde saus met een garde. Laat de chocolade saus even afkoelen, maar let er op dat deze niet te dik wordt.

Verdeel met een lepel de chocoladesaus over de randen van de taart verdelen zodat het mooi naar beneden kan drippen. De saus hoeft niet helemaal over de bovenkant van de taart, daar komen alle snoepjes.

Versieren van de taart:

Versier de taart met allerlei feestelijke koekjes, schuimpjes en snoepjes. U kunt bijvoorbeeld spekjes gebruiken of een ijshoorntje insmeren met wat gesmolten chocolade en daar allerlei sprinkles over heen doen.

De taart kan uitstekend een dag van te voren gemaakt worden. Plaats de taart tot een uur voorafgaand aan het serveren in de koelkast. Aansnijden en serveren in natuurlijk het lekkerst op kamertemperatuur.

(Bron: Marieke de Korte)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.