Chocoladetaart van Anouk Glaudemans
Publicatiedatum: 12 oktober 2020
MAX bestaat 15 jaar! Om dat te vieren staat Tijd voor MAX op 13 oktober volledig in het teken van jubileum. Uiteraard is zo’n viering niet compleet zonder een lekkere taart. Heel Holland Bakt-winnares Anouk Glaudemans maakt voor de gelegenheid een grote taart waar waar de chocoladetaart uit dit recept onderdeel van uitmaakt.
Ingrediënten:
Voor de cake
- 250 gram boter + extra om in te vetten
- 100 gram pure chocolade
- 375 gram volle melk
- 330 gram kristalsuiker
- 4 eieren
- 375 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram cacaopoeder
- 1,5 theelepel espressopoeder
Voor de vulling
- 100 gram gebrande hazelnoot
- 300 gram melkchocolade
- 180 gram zure room
Materialen
- 2 bakvormen of springvormen met diameter 24 centimeter
- Kwastje om in te vetten
- Bakpapier
Bereidingswijze:
Cake
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 170 graden Celsius. Vet de bakvormen in en leg bakpapier op de bodem.
Smelt de boter met de pure chocolade in een hittebestendige kom au bain-marie. Haal de kom van de pan en laat staan.
Mix in een kom de melk, kristalsuiker en de eieren tot een mooi geheel. Meng de gesmolten boter en chocolade er doorheen. Meng het zelfrijzend bakmeel, met het cacaopoeder en espressopoeder en zeef boven het beslag. Mix tot een homogeen geheel.
Verdeel het beslag gelijkmatig over beide bakvormen.
Zet de bakvormen op het rooster in het midden van de oven en bak in 40-45 minuten gaar of totdat een prikker er droog uitkomt. Laat beide cakes afkoelen.
Vulling
Hak de hazelnoten fijn. Smelt de melkchocolade in een hittebestendige kom au bain-marie. Haal de kom van de pan en laat staan. Voeg de zure room toe en roer door tot alles gemengd is. Voeg ¾ deel van de fijn gehakte hazelnoot toe en roer door de vulling.
Smeer de helft van de vulling op de eerste cake. Leg de 2e cake erop en verdeel de rest van de vulling erover. Strooi de overgebleven fijngehakte hazelnoten over de top.
Bron: Anouk Glaudemans.