Naar cookieinstellingen
chocoladetaart

Chocoladetaart van Anna Yilmaz

De chocoladetaart van Anna Yilmaz heeft 3 lagen en is rijkelijk voorzien van chocolade en frambozen. Een toef slagroom maakt het helemaal af. Een ware traktatie voor chocoladeliefhebbers!

Ingrediënten:

Voor het biscuit:

  • 4 eieren
  • 120 gr suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 80 gr bloem
  • 20 gr maizena

Voor de chocolademousse:

  • 150 gr pure chocola
  • 2 eieren
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 200 ml verse slagroom

Voor de frambozencompote:

  • 250 gr diepvries frambozen
  • 100 gr geleisuiker extra

Garnering:

  • Verse frambozen
  • Chocoladeschaafsel (bijvoorbeeld pure chocolade vlokken)
  • 250 ml verse slagroom
  • 25 gr suiker

Benodigdheden:

  • Hand- of staande keukenmixer
  • Spatel
  • Mengkom
  • Steelpan
  • Glazen schaal
  • Garde
  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Spuitzak

Bereidingswijze:

Van het biscuit:

Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Klop de eieren samen met de suiker op tot een luchtige massa. Zeef de bloem en maizena en spatel dit door het eimengsel. Giet het mengsel in de springvorm en bak ongeveer 25/35 min. Laat het biscuit uit de oven 5 minuten afkoelen. Verwijder daarna de springvorm en laat verder afkoelen op een taartrooster. Snijd het biscuit in 3 gelijke lagen.

Van de chocolademousse:

Hak de chocolade fijn en laat ongeveer 5 min au bain-marie smelten. Laat de gesmolten chocola nu een beetje afkoelen. Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de basterdsuiker totdat het een stijve massa is. Doe de slagroom in een kom en klop het tot yoghurtdikte. Klop de eidooiers met de basterdsuiker. Roer de gesmolten chocola door het eidooier-mengsel. Spatel daarna de slagroom erdoor. Spatel als laatste het eiwit door het mengsel. Doe de chocolademousse in een spuitzak en leg het tot gebruik in de koelkast.

Van de frambozencompote:

Doe de (bevroren) frambozen samen met de geleisuiker in een steelpan en breng aan de kook. Roer af en toe door met een pollepel, maar wel voorzichtig want het kan gaan spetteren. Als de compote aan de kook is, nog 5 minuten laten pruttelen. Giet het warme mengsel op een bord en laat het afkoelen.

Van de garnering:

Klop de slagroom samen met de suiker tot een stevige massa. Doe de slagroom in een spuitzak en leg het tot gebruik in de koelkast.

Zo zet u de taart in elkaar:

Leg 2 lagen biscuit klaar. Spuit de chocolademousse langs de rand van de 2 biscuitlagen. Smeer in het midden frambozenjam en spuit daar weer wat chocolademousse op. Leg de 2 lagen precies op elkaar en druk deze zachtjes aan. Dek de taart af met de laatste laag biscuit. Smeer de zijkanten van de taart strak af met chocolademousse. Zet de taart 30 minuten in de koelkast, zodat hij kan opstijven. Leg alvast alle garnering klaar. Haal de taart weer uit de koelkast en smeer de bovenkant en zijkant van de taart af met slagroom. Als u nog chocolademousse over heeft, dan kunt u dit samen met de slagroom gebruiken als versiering op de taart. Versier de taart met verse frambozen en chocolade schaafsel.

(Bron: Anna Yilmaz)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.