Naar cookieinstellingen
chocoladerotsjes

Chocoladerotsjes van Hans Spitsbaard

Chocolade, wie is er niet dol op? Naast lekker, is het ook een zeer veelzijdig product waar u van alles van kunt maken.  Bak mee met MAX-presentator én winnaar van Heel Holland Bakt Hans Spitsbaard legt in dit recept uit hoe u heerlijke chocoladerotsjes maakt. 

Ingrediënten (25 stuks):

  • 250 gram chocolade (puur, melk, of wit)
  • 65 gram cornflakes
  • 65 gram droge garnituur naar keuze (bijvoorbeeld gekarameliseerde nootjes of cranberry)

Bereidingswijze:

Smelt de chocolade in een plastic bakje in de magnetron. Doe dit op 800 watt, in korte periodes van 20 seconden. Roer tussen elke periode de chocolade even door. Let op! Ook als het lijkt alsof de chocolade de eerste paar keer niet smelt, warmt deze wel degelijk op! Goed blijven roeren tussendoor is dus erg belangrijk.

Stop met verwarmen, zodra ongeveer tweederde van alle chocolade gesmolten is. Blijf nu roeren tot de overige stukjes chocolade gesmolten zijn. De chocolade is goed getempereerd als deze de volgende temperatuur heeft bereikt:

Pure chocolade: 31 graden celcius

Melk chocolade 30 graden celcius

Witte chocolade 29 graden celcius

Hoeveel graden de chocolade precies is, kunt u het best meten met een keukenthermometer.

Verwarm de droge ingrediënten in een ander plastic bakje een paar seconden in de magnetron. Het is belangrijk dat de ingrediënten lauw aanvoelen. Te koude ingrediënten zorgen ervoor dat de chocolade te snel stolt. Op deze manier heeft u even de tijd om de rotsjes te scheppen.

Voeg de droge ingrediënten toe aan de chocolade en roer goed door. Schep kleine rotsjes van het mengsel en leg deze op een vel bakpapier. Verplaats de rotsjes op een bord of schaal, zodra de chocolade droog aanvoelt en de rotsjes loslaten van het bakpapier. Laat de rotsjes nog 30 minuten uitharden in de koelkast

Tips

Zorg ervoor dat er geen vocht bij de chocolade komt. Vocht en chocolade verdragen elkaar heel slecht en zorgt ervoor dat de chocolade heel dik wordt.

Neem voor het smelten van chocolade in de magnetron altijd een plastic bakje. Porselein of glas houdt de warmte teveel vast. De chocolade zal dan te warm worden.

Je kunt het recept uiteraard verveelvoudigen. Het beste kun je een recept per keer maken. Het scheppen van de rotsjes kost tijd en de chocolade zal ondertussen stollen. Verdubbel je het recept? Zorg dan dat je met zijn tweeën bent. Stolt het mengsel te snel? Je kunt het heel kort bijwarmen in de magnetron of met een haarföhn.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reactie

    Cesaria says:

    Heerlijk recept, heb er van genoten!

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.