Naar cookieinstellingen
Chocolade Drip Taart

Chocolade Drip Taart van Marieke de Korte

Marieke de Korte maakte de prachtige bruidstaart van Bettina Holwerda en haar Jim en voor Tijd voor MAX maakt zij de Chocolade Drip Taart. Afhankelijk van waarvoor u hem maakt kunt u hem versieren in een thema dat u wilt. Voor Kerst bijvoorbeeld met feestelijke koekjes, macarons en eetbare sterretjes.

Benodigdheden taart:

  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram roomboter
  • 6 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • Rond taartblik van 15 cm doorsnede

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakvorm met een bakpapiertje op de bodem.
Klop de suiker met de roomboter luchtig tot een bijna wit geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Als het beslag gaat schiften kunt u alvast een lepel meel toevoegen. Spatel het meel rustig door het beslag. Bak de cake ongeveer een uur in de oven. De baktijd is afhankelijk van de oven en het soort bakblik. Controleer of de cake gaar is door een sateprikker in het midden te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake 5 minuten afkoelen in het bakblik en verwijder dan uit de vorm, laat verder afkoelen op een taartrooster.

Ingrediënten vulling:

  • 300 gram roomboter
  • 300 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels mascarpone
  • Vanillestokje

Klop de roomboter en poedersuiker tot een luchtige creme, minimaal 10 minuten kloppen! Voeg als de creme wit van kleur is de mascarpone en het merg uit het vanillestokje toe en klop dit nog 5 minuten door de creme.

Taart vullen:

Snijd de afgekoelde cake in 3 of 4 lagen (afhankelijk van de hoogte van de cake) en plaats de bovenste laag van de cake op een mooie schaal. De onderkant van de cake wordt dus de bovenkant van de taart. Besmeer deze laag rijkelijk met de creme en plaats de volgende laag cake hierop. Vul de lagen cake afwisselend met creme en een heerlijke confiture naar keuze. Eindig het stapelen/vullen met de bodem van de cake, dit is nu de bovenkant van de taart.
Plaats de taart een uur in de koelkast om de vulling goed op te laten stijven.
Strijk de zijkant van de taart netjes en glad af met de overgebleven creme en een paletmes. Het is handig om het paletmes/de spatel af en toe even onder het warme water te houden. Zo kan de creme gladder aan de zijkant afgewerkt worden. Smeer ook op de bovenkant van de taart een laagje creme.
Plaats de taart op de mooie schaal (randen even schoonmaken) terug in de koeling.

Ingrediënten chocolade drip:

150 gram pure chocolade, in hele fijne stukjes gehakt
175 gram slagroom (vetpercentage van minstens 35%)

Werkwijze drip:

Doe de fijngehakte chocolade in een grote kom. Breng de slagroom aan de kook en giet deze bij de chocolade. Klop dit tot een mooie gladde saus met een garde. Laat de chocolade saus even afkoelen, maar let er op dat deze niet te dik wordt.
Met een lepel de chocoladesaus over de taart verdelen, éérst beginnen aan de randen van de taart. Zorg dat er steeds een beetje saus over de randen heen vloeit, zo krijg je de mooie drips aan de zijkant.
Versier de taart met allerlei feestelijke koekjes, macarons en eetbare sterretjes.
De taart kan uitstekend een dag van te voren gemaakt worden. Plaats de taart tot een uur voorafgaand aan het serveren in de koelkast. Aansnijden en serveren in natuurlijk het lekkerst op kamertemperatuur.

chocolade drip taart

(Bron en foto: Marieke de Korte)

Geef een reactie

Minder uitleg Meer uitleg

Cookies op de website van omroep MAX. Geef je toestemming!

Wij plaatsen Functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en Analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Voor cookies waarmee derden uw surfgedrag kunnen volgen, kunt u hieronder apart toestemming geven.

Meer uitleg

Waarom cookies?

Omroep MAX plaatst specifieke cookies om het gebruiksgemak voor bezoekers te vergroten. Ze helpen in functionaliteit en zijn bedoeld om inzicht te krijgen in de werking en effectiviteit van de websites.

Hiermee kunnen we de bezochte website zo gebruiksvriendelijke en interessant mogelijk maken voor de bezoeker. Hierbij worden geen gegevens verzameld die gebruikt kunnen worden om individuele gebruikers te volgen.

Functionele cookies

Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De websites van Omroep MAX gebruiken cookies om er voor te zorgen dat onze websites naar behoren werken. Zo gebruiken wij cookies voor:

  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als er een lange enquête wordt ingevuld of als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren
  • het mogelijk maken om te reageren op onze websites

Webstatistieken

Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten.

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van comScore Digital Analytix hoeveel bezoekers er op onze website komen en welke onderdelen van de website het meest bekeken worden. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Het is onderdeel van de (wettelijke) taak van Omroep MAX als Publieke Omroep om te rapporteren over onze prestaties. Daarvoor is het nodig om webstatistieken bij te houden. Ook nemen wij deel aan het landelijke internetbereikonderzoek STIR. Hiervoor gebruiken wij cookies, zodat wij de browser kunnen herkennen en op die manier het aantal bezoekers aan onze websites kunnen meten.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina's bezocht worden, waar bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. De statistieken en overige rapportages kunnen wij niet herleiden tot personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven
  • het optimaliseren van de website

Voor gebruik van deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen dan ook niet worden uitgeschakeld.

Sociale media

Sociale cookies verzamelen gegevens over de activiteiten van gebruikers. Dit maakt het onder andere mogelijk om fragmenten van sociale platforms te bekijken, inhoud van onze websites te delen met je vrienden, te reageren op berichten van andere gebruikers en de makers of actief mee te discussiëren op onze forums. Sommige sociale cookies die geplaatst worden, kunnen door sociale medianetwerken ingezet worden om jouw internetgedrag te gebruiken voor commerciële doeleinden. Hier heeft Omroep MAX geen invloed op.

Voor meer informatie over de manier waarop deze derden omgaan met jouw persoonsgegevens, verwijzen wij je door naar het privacy beleid van deze derden. De meest voorkomende zijn:

Cookie-instellingen aanpassen en meer informatie

De cookie-instellingen voor deze website zijn te allen tijde naar je persoonlijke voorkeur te wijzigen. De pagina waarop je deze instellingen kunt wijzigen is te bereiken via deze link Cookie instellingen. Hier is ook gedetailleerde informatie vinden over welke cookies we specifiek plaatsen.

  • Ik wil Sociale Media koppelingen:

    hiermee staat u het plaatsen van Social media Cookies toe, deze netwerken kunnen u volgen en kan uw internetgedrag monitoren voor commerciële doeleinden.