Chinese zoetzure aardappelsalade
Publicatiedatum: 13 maart 2023
Bij een aardappelsalade denkt u misschien aan de versie zoals we het in Nederland kennen: een beetje fris en romig met iets van augurken en ei erin. Maar een aardappelsalade kan ook op een hele andere manier gemaakt worden! Welmoed Bezoen geeft er een Chinese, zoetzure twist aan. Deze staat in haar nieuwe boek Saladebijbel. Deze salade is meer een bijgerecht, dan een maaltijdsalade. En het is ook nog eens klaar in 10 minuten.
Ingrediënten, voor 4 personen
- 2 grote vastkokende aardappels, geschild en in dunne luciferstokjes
- 1/4 rode paprika, in flinterdunne reepjes
- 1/4 groene paprika, in flinterdunne reepjes
- 1 tot 2 eetlepels rijstazijn
- 1 tot 2 eetlepels chili-olie
- 1/2 theelepel Szechuan chili-olie
- Zout
Bereiding aardappelsalade
Was de aardappels in koud water om al het overtollige zetmeel eraf te krijgen en schenk ze af. Zet een kom water met ijsblokjes klaar.
Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook en blancheer de aardappelsliertjes er ongeveer 2 minuten in. Dompel ze daarna direct in het ijswater om de garing te stoppen. Giet af en dep droog.
Meng de aardappelsliertjes met de rode en groene paprika en breng op smaak met zout. Voet de rijstazijn, chili-olie en Szechuan chili-olie toe en meng goed. Eetsmakelijk!
(Bron: Welmoed Bezoen. Foto: Anker van Warmerdam)