Chinese kung pao met kip en koolraap
Publicatiedatum: 25 januari 2022
Kung pao komt oorspronkelijk uit China, uit het zuidwesten. De basis is kip, groenten, pinda’s en peper. En de originele versie gaan heel pittige pepers. Sandra houdt het bij een gewone peper en serveert er koolraap bij. Is een verse peper te pittig? Gebruik dan een paar chiliflakes.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 150 gram zilvervliesrijst
- 1 koolraap
- zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 duimgrootte gember
- 1 rode peper
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel maïzena
- 150 gram kipfilet
- 3 bosuitjes
- 30 gram cashewnoten
Bereidingswijze:
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de zilvervliesrijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Schil de koolraap en snijd eerst in plakken en daarna in repen/frietvorm. Verhit een scheut olie in de wok en bak de koolraap circa 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Pel en hak de knoflook. Schil en hak de gember. Snijd de rode peper in dunne ringen. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe aan de koolraap en bak circa 1 minuut mee.
Snijd de kipfilet in blokjes en voeg toe. Bak circa 4 minuten mee.
Meng in een kom de oestersaus, sojasaus, maïzena en een scheutje water. Voeg de saus toe aan de wok en laat circa 3 minuten indikken.
Giet de rijst af. Snijd de bosuitjes in ringen en roer door de rijst. Hak de cashewnoten.
Verdeel de rijst over borden. Verdeel de kip en koolraap over de rijst en bestrooi met de cashewnoten.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Dag Sandra, ik heb jou voor het eerst zien koken. Ik word er enthousiast van en ga het recept bereiden.
Groetjes, Gerben
Mail voor Sandra. Goedemiddag Sandra. Ik ben groot fan van jullie kookprogramma en print regelmatig een recept uit. Wel heb ik een aanmerking; ik vind jullie heel kwistig met het toevoegen van zout, het is gewenning om (veel) minder te gebruiken. Ook nog een tip van Oma, een boerenuitspraak was vroeger “met het afgietsel van aardappel krijg je zelfs een varken dood.” Ik kan me dat wel voorstellen want het is een nachtschade dus ik gebruik het nooit om een sausje mee aan te lengen. Bedankt voor alle lekkere recepten en ik hoop dat je hier wat aan hebt. Vriendelijke groeten, OmAnita.
De pittigheid in pepers zit niet in de pitjes, maar in de zaadlijsten en die wordt geactiveerd wanneer ze doorgesneden worden. Dus zodra je het kroontje eraf snijdt, komt de pittigheid tot ontwikkeling.
Koolraap is een heerlijke groente, ik ga dit maken vandaag. ben erg blij met dit recept
Sinds mijn vroege jeugd heb ik dit gegeten, kon hem altijd wel krijgen.