Kip met groene asperges

Chinese kip in zwarte bonensaus met groene asperges

Naast lekker en gezond, ze bevatten vitamine K, vitamine C, vitamine B1, B2, vitamine E en foliumzuur, zijn ze ook nog eens heel eenvoudig te bereiden. Mounir serveert de groene asperges bij Chinese kip in zwarte bonensaus.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Bereidingswijze:

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duimgrootte gember
  • 1 rode peper
  • 350 gram groene asperges
  • 150 gram kipfilet
  • Zonnebloemolie
  • 2 eetlepels zwarte bonensaus
  • 1 eetlepel ketjap manis

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel de uien, halveer ze en snijd in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Snijd de peper in dunne ringen. Snijd de kontjes van de asperges en snijd de asperges in diagonale stukjes. Snijd de kip in blokjes.

Verwarm een scheutje olie in een wok en bak de kip circa 3 minuten. Voeg de uien toe en bak circa 2 minuten. Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak circa 1 minuut. Voeg de asperges, zwarte bonensaus en ketjap manis toe en bak circa 3 minuten.

Giet de rijst af en verdeel over borden. Serveer met de kip in zwarte bonensaus en asperges.

Eet smakelijk!

Geef een reactie