Chimichanga met tempehgehakt en guacamole
Chimichanga komt uit de Zuid-Amerikaanse keuken. Het zijn gebakken burito’s, dichtgevouwen tortilla’s met een vulling. Mounir vult de chimichanga’s met gehakt van tempeh en maakt er guacamole bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- zonnebloemolie
- 2 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 250 gram tempeh
- 2 paprika’s
- 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
- peper, zout
- 4-6 tortilla’s
- 1 avocado
- 0,5 bosje koriander
- 1 limoen
- 60 gram cheddar
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui. Pel en hak 2teentjes knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn –en chilipoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Rasp de tempeh op de grove rasp en voeg toe. Bak circa 2 minuten mee. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Voeg toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat circa 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de saus over het midden van de tortilla’s en vouw de tortilla’s op als een pakketje. Verwarm een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de tortilla’s op hoog vuur in circa 5 minuten om en om goudbruin. Laat de chimichanga’s uitlekken op keukenpapier.
Prak voor de guacamole de avocado met behulp van een vork tot grove puree. Pel en rasp de knoflook en voeg toe. Hak de koriander en voeg toe. Pers de limoen hier naar smaak boven uit. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de cheddar.
Verdeel de chimichanga’s over borden en lepel er een beetje guacamole over. Bestrooi met de geraspte cheddar.
Eet smakelijk!
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.
Het was zalig,zo klaar,heel belangrijk.
En nogmaals heerlijk.
Complimenten dat zo veel recepten zonder vlees zijn!
Top.
Bedankt daar voor.