Duur 11:46
Gepubliceerd op 7 maart 2018

Chili met quinoa

Quinoa heeft van zichzelf niet erg veel smaak. Dat maakt het wel ideaal om te combineren met iets pittigs. Sandra maakt er een chili bij met zwarte bonen. Om er een fris tintje aan te geven serveert zij er avocado en koriander bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 1 blikje zwarte bonen (à 200 gram)
  • 120 gram quinoa
  • 250 milliliter water
  • peper, zout
  • 1 avocado
  • paar takjes koriander

Bereidingswijze:

Verwarm een scheutje olie in een pan. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de komijn- en chilipoeder toe en bak circa 1 minuut mee. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Bak circa 3 minuten mee. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Voeg toe en bak circa 2 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe. Spoel de zwarte bonen en quinoa goed af en voeg toe. Voeg het water toe en laat met de deksel op de pan circa 25 minuten op zacht vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.

Halveer de avocado en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Snijd repen van het avocadovruchtvlees. Hak de koriander.

Verdeel de chili over diepe borden en garneer met de avocado en koriander.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Reacties (2)

    Monick says:

    Dag Sandra,
    Ik zie dat de avocado die je gebruikt best wel wat bruine strepen heeft. Kan dat geen kwaad?
    En hoe kun je de andere helft het best bewaren, zonder dat je hem de dag erop weg moet gooien.
    Hartelijke groet
    Monick

    Matthea says:

    Ziet er lekker uit. Ik kijk vaak naar de lekkere dingen die op tv zijn. Dank.

Bekijk ook

Meer