chili con carne

Chili con carne met pompoen

Chili con carme komt van origine uit Mexico op de grens met Amerika. Een stevige maaltijd met als hoofdingrediënten gehakt, paprika, ui, tomaten en bonen. Mounir een variant met pompoen en serveert er zilvervliesrijst bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 kleine flespompoen
  • olijfolie
  • 1 eetlepel komijnpoeder
  • peper, zout
  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes (à 400 gram)
  • 1 blik kidneybonen (à 200 gram)
  • 2 eetlepels chipotlesaus
  • 0,5 bosje koriander

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de pompoen, verwijder de pitten en draden en snijd de pompoen in blokjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met komijnpoeder, peper en zout. Rooster circa 25 minuten in de oven.

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul in circa 4 minuten. Spoel de bonen uit en voeg samen met de tomatenblokjes toe. Voeg de chipotlesaus toe en laat circa 8 minuten pruttelen. Hak de koriander.

Giet de rijst af en voeg de pompoenblokjes toe aan de chili con carne. Roer goed door.

Verdeel de rijst over de borden. Verdeel er de chili con carne naast en bestrooi met de koriander.

Eet smakelijk!

Geef een reactie