Champagnetruffels van Robèrt van Beckhoven
Publicatiedatum: 31 december 2024
Wilt u nog iets feestelijks op tafel zetten met de jaarwisseling? Maak dan deze champagnetruffels van Robèrt van Beckhoven! Met echte champagne erin en lekker veel witte chocolade. Mmm…
Ingrediënten, voor 1 kilo champagnetruffels:
- 25 gram ongezoete room
- 94 gram blanke stroop
- 87,5 gram roomboter
- 181 gram champagne
- 625 gram witte chocolade (+ iets extra)
- Poedersuiker (om te bestuiven)
Extra nodig
- Spuitzak
- Bakvorm met bolvormige uitsparingen
Bereidingswijze champagnetruffels
Breng de room, blanke stroop en 94 gram champagne aan de kook. Giet daarna de kokende massa op de chocolade tot het een homogene massa is. Voeg daarna de overige champagne erbij. Koel het geheel af tot kouder dan 40 graden.
Voeg dan de boter erbij en met dit met behulp van een staafmixer erdoorheen. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit in de speciale bakvorm. Laat koud worden.
Smelt de overgebleven witte chocolade. Rol de champagnetruffels door de chocolade. Het makkelijkste is om de handen in te smeren met de chocolade en zo te rollen. Bedek daarna met poedersuiker. Serveer de champagnetruffels in een glaasje, om het extra feestelijk te maken. Of verpak mooi en geef iemand cadeau!
Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.
(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: Tijd voor MAX)