Duur 10:54
Gepubliceerd op 5 december 2018

Cassoulet

Cassoulet is een Franse specialiteit met als belangrijkste bestanddelen bonen en vlees. Traditioneel wordt om de cassoulet smeuïg te krijgen, ganzenvet of eendenvet toegevoegd. Mounir houdt het bij een scheutje olie en serveert er boerenbrood bij.

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 150 gram rundergehakt
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 200 milliliter water
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 blik witte bonen (a 400 gram)
  • boerenbrood

Bereidingswijze:

Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.

Schil de winterpeen en snijd in dunne plakken. Voeg de winterpeen toe en bak circa 2 minuten mee. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd de prei in dunne reepjes. Voeg de prei toe en bak circa 2 minuten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes. Voeg de paprika toe en bak circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en Provençaalse kruiden toe en bak circa 1 minuut. Voeg het water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Laat circa 10 minuten op laag vuur pruttelen. Spoel de bonen af en voeg toe. Verwarm de bonen nog 2 minuten mee.

Verdeel de cassoulet over borden. Serveer met boerenbrood.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer